Bankméretű takarékszövetkezet alakult

Vágólapra másolva!
Az Esztergomi Takarékszövetkezet beolvad a Halászi Takarékszövetkezetbe, így Duna Takarékszövetkezet néven létrejön az ország legnagyobb szövetkezeti pénzintézete.
Vágólapra másolva!

A fúzió révén kialakuló Duna Takarékszövetkezet 53 milliárd forint feletti mérlegfőösszeggel és hárommilliárd forintos tőkével kezdi meg működését - mondta Illés Zoltán a Halászi Takarékszövetkezet elnöke az MTI-nek, miután hétfőn Győrött aláírták a megállapodást a beolvadásról Orbán Árpáddal, az Esztergomi Takarékszövetkezet ügyvezető igazgatójával.

Illés Zoltán elmondta, hogy a Duna Takarékszövetkezetnek 30 fiókja van, tevékenysége három megyére terjed ki Fertőszentmiklóstól Budapestig.

Az összefogás gondolata 2000 óta foglalkoztatja a szövetkezet vezetését, ezért több szomszédos takarékszövetkezettel is folytattak tárgyalásokat. A megyén belüli egyeztetések sajnos nem vezettek eredményre, ezért a lehetséges partnerek között már számon tartott, Komárom-Esztergom megye második legnagyobb takarékszövetkezetével az esztergomival sikerült megegyezni - tette hozzá.

Orbán Árpád a beolvadás melletti döntésüket többek között azzal indokolta: ma csak úgy lehet versenyben maradni a nagy kereskedelmi bankokkal szemben, ha azoknál kicsivel is de jobb kondíciókat tudnak biztosítani az ügyfeleknek, ezt segíti az egyesülés is.