Ryanair-járat Düsseldorfból Sármellékre

Vágólapra másolva!
Szerda este megérkezett Sármellékre a Ryanair új, immáron harmadik járata, amely a németországi Düsseldorf-Weeze repülőterét hetente kétszer köti össze a Balatonnal.
Vágólapra másolva!

Október 22-ig minden szerdán és vasárnap közlekedik az ír fapados legújabb járata, amelytől a légitársaság 15 ezer utast remél - erről még a januári bejelentéskor beszélt Tomasz Kulakowski, a Ryanair közép-európai értékesítési igazgatója. A nyári menetrendben a cég tovább üzemelteti a már egy éve meglévő, heti háromszori londoni járatát, valamint április 15-től újraindítja a Frankfurt-Hahn-ba, szintén heti három alkalommal közlekedő gépeit.

A Ryanair értékesítési vezetője a távirati irodának korábban beszámolt arról, hogy tavaly a heti három London-Stansted járattal 40 ezer, a nyári szezonban közlekedő frankfurtival 20 ezer utasra számítottak, és teljesítették is a terveiket.

Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a járat bejelentésekor azt emelte ki, hogy az új légi közlekedési lehetőség nemcsak Németország nyugati területeit, hanem a holland és belga piacot is összekapcsolja a Balatonnal. A hármas határ térségében fekvő Weeze repülőtere mintegy 20 millió ember vonzáskörzete, ahol a Magyar Turizmus Zrt. a korábban létrehozott légi marketing alapjával erőteljes marketingmunkára készül.

A sármelléki FlyBalaton repülőterén az elmúlt évben több mint 105 ezer utas fordult meg, a 2006-os, közel 64 ezres utasszámmal szemben. A nyugat-balatoni légi kikötőben az idén szeretnék elérni a 200 ezres forgalmat.