Megtorpanhat az emelkedés a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 99,53 pontos csökkenéssel, 22 045,06 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,45 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

Kis visszafordulás várható az elmúlt napok emelkedése után a Budapesti Értéktőzsdén Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője szerint. Az Egyesült Államokban elindult vállalati gyorjelentési szezon egyelőre nem hozott jó eredményeket, és ez enyhén pesszimista hangulatot okozott a nemzetközi piacokon. A főbb külföldi tőzsdéket követve várhatóan a BUX is csökkenni fog kedden - fejtette ki az elemző.

A befektetők hétfőn pozitívan fogadták az OTP igazgatóságának javaslatát arról, hogy a bank nem fizet osztalékot a tavalyi eredményéből, a pénzt inkább saját részvények vásárlására fordítja, ám ez a hatás az elemző véleménye szerint kedden már nem befolyásolja a papír árfolyamát.

A BUX hétfőn 191,51 pontos, 0,87 százalékos emelkedéssel, 22 144,59 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 21,2 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen változott.