Vágólapra másolva!
Rafael Benítez szerint "igazán kellemetlen" az utolsó pillanatban öngólt kapni, s a hazai 1-1 után a Liverpool vezetőedzője úgy fogalmazott: új célként immár győzni megy csapatával a Chelsea otthonába, a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének jövő szerdai visszavágójára.

A Vörösök spanyol mestere okkal beszélt igen csalódottan a kedd esti, első összecsapást követően.

A Mersey-partiak az Anfielden a 94. percig nyerésre álltak a londoni gárda ellen, s már a lefújást várták, amikor az utolsó vendégtámadás sajátos csattanójaként a csereként beállt norvég hátvéd, John Arne Riise a saját kapujába fejelt, döntetlenre rontva a megnyertnek hitt meccset, egyszersmind olyan helyzetet teremtve, hogy az ígéretes 1-0 helyett a már inkább a Chelsea BL-döntőbe jutási esélyeit megnövelő 1-1-gyel kénytelen a Pool a Stamford Bridge-en vizitálni.

A semleges futballkedvelők tábora persze kevésbé szomorú a győzelmi kényszerből fakadó "szükségoffenzíva", s ebből következően a várhatóan nyíltsisakos csata miatt.

Az angol házi fociháború második felvonásában ugyanis aligha rendezkedhet be védekezésre saját közönsége előtt a Chelsea, amelynek már egy 0-0 is tökéletesen elegendő lenne a fináléba lépéshez. Csakhogy kérdéses: vajon ki lehet-e húzni gól nélküli döntetlennel azzal a Liverpoollal szemben, amely kedden is igazolta: veszélyes, gólratörő a játéka, igazi kupacsapat, amely ráadásul - tanúság rá eddigi európai kupamúltja - nem csak otthonában képes jó teljesítményre.

Ennél fogva olyan biztonsági futball várható egy hét múlva a fővárosi Kékektől, amelyben nem mondanak - mert nem mondhatnak - le a támadásokról, ám mindezt a kellő óvatosság, a megfontoltság jegyében teszik majd. Ez amúgy eleve nem idegen az izraeli vezetőedző, Avram Grant igazgatta, szervezett futballt játszó együttestől.

Benítez azonban bízik legénységében, amely meggyőződése szerint a Stamford Bridge-en is képes diadalmaskodni, egyszersmind jó pedagógusként sietett levenni a terhet a "magányos tettes" norvég légiós válláról.

"Bonyolult volt a végjáték, de nem hibáztatható senki azért az öngólért, semmiképpen nem egyetlen játékos vétke, ami történt. Sokkal inkább az volt a baj, hogy egy ilyen meccsen, ahol roppant nehéz sok helyzetet kidolgozni, nekünk három gólszerzési lehetőségünk is akadt, ám nem éltünk vele. Ezek eltékozolása miatt vagyok csalódott."

A meccs után a szemmel láthatóan felettébb elégedett Grant - a maga részéről érthetően - kevésbé kívánt a Liverpool balszerencséjével foglalkozni, inkább arról beszélt, hogy mit jelent számukra az idegenben elért döntetlen. "Az 1-1 igen jó eredmény, nagy lépést tettünk előre a Bajnokok Ligája döntője felé" - fogalmazott. Megítélése szerint ellenőrzés alatt tartották a mérkőzést, de egy hibát elkövettek a holland Dirk Kuyt góljánál, amúgy pedig "nem adódott sok alkalom gólszerzésre, tipikus elődöntő volt".