Mégsem jelent meg a Windows XP javítása

Vágólapra másolva!
Az eredeti tervek szerint a Windows Update-en és a Microsoft letöltőközpontján keresztül már tegnap megkezdődött volna a Windows XP harmadik javítócsomagjának terjesztése, egy hiba miatt azonban elhalasztották annak kiadását.
Vágólapra másolva!

A DailyTech információi szerint a múlthéten adták gyártásba az XP SP3-at, és a Microsoft eredeti tervei szerint éprilis 29-én kedden kezdték meg volna a terjesztését az interneten keresztül azok számára, akik előre le akarták tölteni, hogy azután az automatikus frissítéseket nyár elejétől kezdjék el terjeszteni.

Ehelyett a cég most visszahívta a körülbelül 1100 hibajavítást és újítást tartalmazó csomagot, mivel az a Microsoft Dynamics Retail Management System rendszerével nem képes együttműködni. Az engadget és a ChannelWeb legfrisebb értesülései szerint május 2-ig kell várnunk az SP3-ra, ennél biztosabb információ nincs a megjelenésről. A javítócsomag hibás változatát azonban valószínűleg sokan letöltötték, mivel kiszivárgott egy link, amelyen keresztül hozzá lehetett jutni.

A 2001 óta szolgáló Windows XP-t egyébként a Microsoft a petíciók és tiltakozások ellenére is "halálra ítélte", ugyanis június 30-tól nem forgalmazzák az OS-t (kivéve az ultraolcsó-PC-k esetében a Home változatot). Ennek ellenére sokan ragaszkodnak a jól bevált operációs rendszerhez: nem csak a felhasználók, még egy nagy gyártó is - a Dell továbbra is gyárt olyan gépeket, amelyekre előretelepítve érkezik az XP.