Pesszimista hangulat a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 36,26 pontos csökkenéssel, 23.101,95 ponton nyitott pénteken. Az előző napi záróértékhez képest ez 0,16 százalékos gyengülés.
Vágólapra másolva!

A pesszimista nemzetközi hangulat hatására várhatóan pénteken tovább gyengül a BUX. A megkérdezett szakértők szerint a negatív pénzügyi hírek és a rekordmagasságba emelkedő olajár hatására a nyugat-európai és a régiós tőzsdéken is csökkenés várható. Juhász Richárd, a Concorde Értékpapír Zrt. üzletkötője alacsony forgalomra számít. A likviditás csökkenése a magyar piac mellett, a nyugat-európai és régiós börzékre is jellemző.

A piaci szereplők a hét utolsó kereskedési napján elsősorban az olajár alakulására figyelnek. Belföldi, jelentősebb hír nem várható - tette hozzá. Megemlítette a Richter pénteki gyorsjelentését, ami az üzletkötő véleménye szerint nem hat jelentősen a részvény árfolyamára, mivel nem okozott meglepetést.

Hasonlóan vélekedett Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline Értékpapír Zrt. elemzője is, aki az emelkedő olajár mellett a negatív pénzügyi híreket okolta a lejtmenetért. Úgy vélte, nyitáskor és a nap elején a BÉT-en a részvényárfolyamok morzsolódása valószínű, nap végére azonban egy jelentősebb gyengülést sem tartott kizártnak.