Vágólapra másolva!
A Somogy megyei Online értesülése szerint szerződést bontott Aldo Dolcettivel a BFC Siófok vezetősége. Az olasz tréner szerződése további egy évre szólt volna. Csorba Ottó, az élvonalbeli Balaton-parti klub ügyvezető igazgatója cáfolta azt a híresztelést, hogy a klub nem indul a következő első osztályú bajnokságban.

A zuhanyhíradó szerint elképzelhető, hogy megszakad az MTK-Siófok együttműködés. A bajnokcsapat juniorjai ugyanis megnyerték az NB III Mátra-csoportjának küzdelemsorozatát, így ősztől a második vonalban indulnak, azaz lehet, nem adnak a továbbiakban játékost a Balaton-partiaknak. Ez pedig azt is jelent(het)i, hogy a Siófok visszalép az élvonaltól - ezt cáfolta Csorba Ottó, a siófokiak ügyvezetője.

Közben a Szolnok-Jászkun Online-on Ferencz Gábor, a Szolnoki MÁV-Mondi elnöke arról beszélt, hogy örömmel lépne előre a csapat, ám egyelőre komoly problémát okozna, ha a másodosztály Keleti csoportjának ezüstérmese a legjobbak között indulna.

"Természetesen mi is hallottuk a híreket, s örömmel vennénk a lehetőséget. Azt tudni kell, kisebb problémát jelentene a költségvetés előteremtése, a nagyobb gondot a létesítményhelyzetünk kriminális állapota képezi. Bár megkaptuk az NB I-ben való szerepléshez szükséges licencet, tudni kell, az újpesti stadiont jelöltük meg hazai pályának. Ez természetesen nem járható út sem szurkolóink szempontjából, sem anyagi okok miatt. Egyetlen esélyünk az lehet az NB I-es indulásra, ha az MLSZ elnöksége méltányossági alapon (mondván 60 éve nem volt a klub az élvonalban), kivételes engedélyt ad hazai szereplésünkre" - nyilatkozta Ferencz Gábor.