A szolgáltató elégelte meg a Kurucinfo működését

Vágólapra másolva!
Nem hackertámadás vagy a hatóságok fellépése miatt vált elérhetetlenné a Kurucinfo, hanem a tárhely amerikai szolgáltatója kapcsolta le az oldalt a felhasználási feltételek megsértése miatt. A honlap címén jelenleg egy ideiglenes oldal található, amelyen a szerkesztők jogi segítséget kérnek az USA-ban élő magyaroktól.
Vágólapra másolva!

A felhasználási feltételek megsértése miatt kapcsolta le a szolgáltató a legismertebb magyar nemzeti radikális honlapot, az Egyesült Államokban bejegyzett és onnan üzemeltetett Kurucifót - közölték a honlap szerkesztői egy, a texasi Houstonból üzemeltett ideiglenes oldalon, amelyen jogi segítséget kérnek az USA-ban élő magyaroktól.

A szolgáltató a közlemény szerint bejelentést kapott arról, hogy a Kurucinfo megsérti a felhasználási feltételeket. A cég szabályzata szerint jogtalan használatnak minősül, ha tárhelyüket illegális tevékenységre, többek közt terrorizmus támogatására, halálos fenyegetésre, zsarolásra, személyiségi jogok megsértésére, hitelkártya-csalásra vagy multi-level-marketing céljára használják.

A Kurucinfo péntek délután vált elérhetetlenné. A honlap forgalma Texasban szakadt meg, tehát nem csak Magyarországon elérhetetlen. A honlap üzemeltetői szombaton közleményben tudatták, hogy a szolgáltató kapcsolta le a fő szervert, tehát nem hackertámadás okozta a kiesést.

A Kurucinfo egyike volt azoknak a honlapoknak, amelyeken az elmúlt napokban a szombati melegfelvonulás megzavarására szólított fel. Néhány napja például külön cikk jelent meg arról, hogy kell a tojások belsejét kiszívni, és a héjakat festékkel feltölteni. A szerző egyértelműen arra buzdított, hogy ilyen tojásokkal dobálják meg a felvonuló melegeket.

A Kurucinfo 2006 őszén kapott nagyobb nyilvánosságot, amikor közölte több, a zavargások résztvevőinek ügyeit tárgyaló bíró nevét, címét és telefonszámát. Később közéleti személyiségek telefonszámát is nyilvánosságra hozták. A lap szerzői élesen támadják a cigányokat, a zsidókat, a kormánypártokat, de bírálták a szerintük erélytelen Fideszt is.

A honlap készítői több írásukban is bizonygatták, hogy őket nem lehet felelősségre vonni, mivel a honlap külföldi szerveren működik. Az impresszum szerint a lap kiadójának igazgatója Libényi János (szabósegéd, aki 1853-ban merényletet követett el Ferenc József császár ellen), főszerkesztője Horváth Zsolt (ezen az álnéven közölt publicisztikát Schmidt Mária ellen a Magyar Nemzet), főszerkesztő-helyettese pedig Egei Antal (ez alatt a név alatt jelent meg a Pokorni Zoltán birodalmat épít című írás a Magyar Nemzetben).