Ócskások okozták a görögországi tüzet

Vágólapra másolva!
Görögország több részén is tűzvész pusztított az elmúlt huszonnégy órában. Athén közelében a tüzet ócskavas-kereskedők okozták, akik kábelt égettek, hogy rézhez jussanak.
Vágólapra másolva!

Több mint száz erdőtűz pusztított az elmúlt huszonnégy órában Görögországban. A fővárostól, Athéntől nyugatra több hektáron ég a növényzet, a lángok egy iparterületre is átterjedtek. A tűzoltóság közölte, ura a helyzetnek.

A tűzvész közelében egy lőszerraktár is található, a védelmi minisztérium azonban közölte, a muníciót a föld alatt tárolják, így nem fenyeget robbanásveszély. Hírek szerint piaci árusok táborából indult a tűz, Aszpropirgosz közeléből. Az ócskavas-kereskedők kábelt égettek, hogy rézhez jussanak, amelyet aztán el tudnak adni.

Két nagyobb szigetről, a jón-tengeri Kefaliníáról és az égei-tengeri Ándroszról is tüzeket jelentettek, igaz mindkét helyen gyorsan eloltották a lángokat. A hatóságok arra figyelmeztettek, a szárazság miatt a következő napokban is rendkívül nagy tüzek kialakulásának a veszélye a mediterrán országban.

Tavaly nyáron 77 ember vesztette életét az óriási területekre kiterjedő erdőtüzekben Görögországban.