Miskolcon is meghaltak ketten drog miatt

Vágólapra másolva!
Egy 30 éves férfi és egy 22 éves nő halt meg az elmúlt napokban heroinfogyasztás miatt Miskolcon - a helyi rendőrség csütörtökön számolt be az újabb drogos halálesetekről. Egy harmadik heroint használó fiatal életét szerdán még sikerült megmenteni ellenszer beadásával. Több dílert elfogtak, köztük azt, aki a meghaltakat ellátta a droggal, amely Budapestről származott. A fővárosban négy nap leforgása alatt hatan vesztették életüket heroin miatt.
Vágólapra másolva!

Heroin fogyasztása miatt halt meg két fiatal Miskolcon a napokban, egy harmadiknak az élete pedig jószerivel hajszálon múlott, őt szerdán mentették meg a mentők - közölte csütörtökön Pásztor Albert, Miskolc rendőrkapitánya. Egy 30 éves férfi holttestére a miskolci avasi lakótelep egyik lépcsőházában találtak rá, egy 22 éves prostituált nőt pedig az ágyában ért a halál - mondta az ezredes. Mindkét holttest mellett megtalálták a heroin beadására alkalmas eszközöket, fecskendőket, kanalakat - tette hozzá.

A rendőrkapitány elmondása szerint szerdán csaknem meghalt egy szintén 22 éves fiatal heroin fogyasztása miatt, de ellenszer beadásával sikerült megmenteni az életét. A napokban hat kábítószer-kereskedőt vettek őrizetbe a miskolci rendőrök. Egyikükről bebizonyosodott, hogy ő látta el heroinnal a meghaltakat, a drog Budapestről került a megyeszékhelyre - tette hozzá. Miskolcon összesen harminc kábítószer-kereskedőt, illetve fogyasztót tartanak őrizetben vagy előzetes letartóztatásban.

Az Észak-Magyarország című, Borsod megyei napilap csütörtökön arról számolt be, hogy a vidéki városok közül Miskolcon van a legtöbb kábítószerfüggő, így Budapest után a város áll a második helyen a heroinfogyasztók számát tekintve. A borsodi megyeszékhely drogambulanciáján jelenleg 272 heroinost kezelnek. Az intézmény csaknem 2300 klienssel van kapcsolatban, de ez csak a tényleges drogfogyasztók mintegy tizedét teheti ki.

Budapesten az elmúlt napokban hatan haltak meg heroin fogyasztása miatt. Óbudán és Angyalföldön két-két heroinfogyasztó halt meg a hét végén minden jel szerint kábítószer-túladagolásban. Hétfőn a XI. kerületben, egy Fehérvári úti lakásban találtak holtan egy 32 éves nőt, kedden pedig Kőbányán halt meg egy 21 éves férfi. Két dílert elfogtak az ügyben a rendőrök. A hétvégi négy esetnél a rendőrök már kizárták, hogy a heroin szennyezett vagy túl tömény lett volna.

A nyomozás eddigi adatai szerint a két óbudai áldozat azonos forrásból szerezte be a drogot, mint ahogy a két angyalföldi is. Azonban a két-két haláleset között nincs összefüggés, mint ahogy a hétfői és a keddi tragédiák sem hozhatók kapcsolatba az előbbiek egyikével sem.