700 lóerős szuperszedán a Koenigseggtől

Vágólapra másolva!
A hírek szerint igazán nagy durranásra készül a Koenigsegg, világ leggyorsabb sportkocsiait gyártó svéd cég legújabb teremtménye egy 700 lóerős szedán lehet.
Vágólapra másolva!

Hivatalos megerősítés ugyan még nem érkezett a svédektől, ám a cég egyik vezetője azt nyilatkozta, könnyen megtörténhet, hogy akár már 2011-re elkészíthetnek egy 700 lóerős négyajtós limuzint. Az autót már két éve fejlesztik, jelenleg a bivalyerős V8-assal felszerelt kocsi agyagmásának elkészítésénél tartanak. Jelenleg a fejlesztők befektetőkre várnak, hogy folytathassák munkájukat. Minderről Andreas Petre, a Koenigsegg dubai főnöke beszélt a Car Middle East magazinnak és elárulta azt is, hogy kocsijuk minden jelenleg piacon lévő szuperszedánnál könnyebb és gyorsabb lesz, végsebességét pedig 350 km/óra fölé ígéri.

Az új kocsi külsejében a gyártó CCX szupersportkocsijára hasonlít majd és amellett, hogy motorját és padlólemezét teljesen új alapokról fejlesztik ki, sok technológiát korábbi autóikból emelnek át. Annak ellenére, hogy a Koeniggsegg állítólag pénzügyi problémákkal küszködik Petre szerint képesek lennének a szedánból akár évente 70-et 80-at gyártani, miközben a CCX-ből is készülne évente 35 darab.