Leégett egy tornaterem teteje a XI. kerületben

Vágólapra másolva!
Kigyulladt és teljesen leégett egy iskolai tornaterem tetőszerkezete a budapesti XI. kerületben. A tüzet több 70 tűzoltó háromnegyed óra alatt megfékezte, személyi sérülés nem történt. Az iskola egyik vezetője szerint a tűzeset ellenére szeptemberben meg tudják kezdeni az oktatást.
Vágólapra másolva!

Teljesen leégett egy szakközépiskola tornatermének a teteje szombaton hajnalban a XI. kerületben - közölte Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese.

A Nagyszeben téren a Szent György Média és Informatikai Szakközépiskola középső épületrészének a teteje a bejárati előtetővel együtt körülbelül 300 négyzetméteren égett. A két oldalsó épületrészt, akárcsak a tornaterem belsejét sikerült megmenteni a lángoktól.

Fotó: Kis-Guczi Péter, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Fotó: Kis-Guczi Péter (Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

A tüzet több mint 70 tűzoltó háromnegyed óra alatt fékezte meg. Személyi sérülés nem történt. Az oltás idejére a Rétköz utcát egy szakaszon teljes szélességében le kellett zárni.

Az intézmény gazdasági vezetője, Németh Erzsébet szerint a tűzeset ellenére szeptemberben elkezdődhet az oktatás. "Semmi akadálya nem lesz, az eszközeink épek" - tette hozzá, a károk mértékéről azonban még nem tudott nyilatkozni. A gazdasági vezető elmondta, hogy a tűz az iskola nem használt, oldalsó bejáratánál lévő lépcsőfeljárónál keletkezett, ahol hajléktalanok telepedtek le. A bejárat mögötti, tárgyalónak használt szoba kiégett, az üvegek berobbantak, a tűz pedig a bejárat fölötti fa előtetőről terjedt át a szintén fából készül középső tetőre, ami ugyancsak leégett.