Újra kizárta Almássyt az MDF-frakció

Vágólapra másolva!
Megerősítette az MDF frakciója, hogy kizárja soraiból Almássy Kornélt, a párt korábbi alelnökét. A döntést azért kellett megismételni, mert Almássy nem vett részt a pénteki frakcióülésen. A politikus közölte: hétfőtől a függetlenek között ül az Országgyűlésben.
Vágólapra másolva!

Az MDF frakciója egyhangúlag megerősítette pénteki döntését, és kizárta Almássy Kornélt a frakcióból - mondta hétfőn Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője.

Herényi szerint azzal, hogy Almássy Kornél nem vett részt a pénteki, a kizárásáról döntő frakcióülésen "némi formai hibát" követtek le. Hozzátette: nem biztos, hogy azon a frakcióülésén Almássynak részt kellett volna vennie, mert "túl sok dicsérő szó nem hangzott el" a személyét illetően.

A hétfői frakcióülésről távozó Almássy azt mondta: a pénteki kizárás nem volt jogszerű, mert arra a frakcióülésre nem hívták meg, ezért jogi lépéseket fontolgat. Almássy a hétfői parlamenti ülésen a függetlenek között foglal helyet.

Almássy Kornél, aki Dávid Ibolyával szemben pályázott az MDF elnöki posztjára kapcsolatban állhatott az adatgyűjtési botrányba keveredett biztonsági céggel, az UD Zrt-vel. Legalábbis erre utalt egy Dávid Ibolya MDF-elnök által szeptember 12-én nyilvánosságra hozott hangfelvétel. Almássy kiszállt az elnökségért vívott harcból, de tagadta, hogy Dávid megfigyelésére adott volna megbízást, állítólag csak lákását vizsgáltatta át a céggel.