Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában a keddi mérkőzések közül elsősorban az Olympique Lyon müncheni vendégjátékát érdemes kiemelni, hiszen a pletykák szerint egy újabb vereség akár Jürgen Klinsmann állásába is kerülhet. A két angol együttesnek sem ártana javítania, hiszen az első körben sem a Manchester United, sem az Arsenal nem tudott nyerni.

Az Ágyúsok ráadásul a hét végén nagy meglepetésre otthon kaptak ki a bajnokságban az újonc Hull Citytől, és ez az eredmény a hírek szerint nagyon "kiborította" a csapat mesterét, Arsene Wengert, akit pár nappal korábban még egész Anglia ünnepelt, mert a Ligakupában egy rendkívül fiatal átlagéletkorú csapatot küldött a pályára.

Nem csoda, hogy Wenger kijelentette: a Hull ellen látott együttesen biztosan módosít, mert néhány futballistájával nagyon elégedetlen volt. A védelem például a szezon során már harmadszor kapott gólt szögletből, így nincs kizárva, hogy Kolo Touré helyén a nemrég szerződést hosszabbított Johan Djourou szerepel majd, míg a támadósorban Robin van Persie-t Nicklas Bendtner válthatja.

A Porto ellen már csak azért sem ártana nyernie az Arsenalnak, mert míg a luzitánok egy 3-1-es győzelemmel kezdték a sorozatot a Fenerbahce ellen, addig az Ágyúsok "csak" döntetlenre voltak képesek Kijevben. Az viszont mindenképpen meglepetés lenne, ha a portóiak nyerni tudnának Londonban, hiszen az Arsenal 22 mérkőzés óta veretlen a BL-ben hazai pályán, ami azt jelenti, hogy az Emirates-stadiumban még sohasem kapott ki a nemzetközi porondon.

A másik angol együttes, amely kedden pályára lép, a Manchester United lesz. A Vörös Ördögök szintén döntetlennel kezdték BL-szereplésüket, ráadásul hazai pályán, viszony annyiban jobb a helyzetük, hogy csoportjukban az első fordulóban a másik mérkőzésen is döntetlen született - sőt, az E csoportban eddig még egyik csapat sem volt eredményes.

A manchesteriek ezen szeretnének változtatni Aalborgban, ahol a dán gárda az eltiltott középhátvéd, Michael Jakobsen nélkül játszik majd. Az aalborgiak mestere egyébként a skót Bruce Rioch, aki eddig edzői pályafutása során kétszer küldte pályára együttesét a MU ellen hazai pályán, és mindkétszer 1-0-s győzelmet aratott! Igaz, ezek nem manapság történtek: 1989-ben a Middlesbrough, 1995-ben pedig az Arsenal trénereként győzte le Sir Alex Fergusont.

A MU ráadásul legutóbbi dániai látogatása során szintén 1-0-ra kapott ki (2006 novemberében az FC Köbenhavn ellen), ám a manchesteriek nem engedhetnek meg maguknak még egy ilyen eredményt. Az angol gárda valószínűleg a Wayne Rooney-Dimitar Berbatov csatárduóval kezd majd, vagyis a bolgár támadó számára adott lesz a lehetőség, hogy végre megszerezze első gólját a United mezében.

Az F csoportban a Fiorentina-Steaua Bucuresti összecsapás pikantériáját az adja, hogy a firenzeiek román támadója, Adrian Mutu honfitársai ellen játszhat - viszont a csatár egykoron hazájában a Dinamo Bucuresti focistája volt, vagyis a Steaua már akkor sem tartozott a kedvencei közé. A román gárda mestere, Marius Lacatus viszont játékospályafutása során eltöltött egy szezont a Fiorentinánál, de hogy erre nem szívesen emlékszik vissza, azt az is mutatja, hogy a mostani meccs előtt kijelentette: "Remélem, sikeresebb leszek a Steaua edzőjeként Firenzében, mint játékosként voltam".

Forrás: AFP

Cristiano Ronaldo a hátsójával is jóban van a labdával

A csoport másik találkozóján a Bayern Münchennek szinte kötelező a győzelem - pedig az ellenfél a francia listavezető Olympique Lyon lesz. A bajnokságban egymás után elszenvedett két vereség után azonban a bajorok mestere, Jürgen Klinsmann nem engedhet meg magának még egy botlást. Valószínűnek tűnik, hogy a tréner a szezon során először a kezdő tizenegybe jelöli a sérüléséből felépült francia középpályást, Franck Ribéryt, aki a legutóbbi két mérkőzésen csereként már pályára lépett.

A hét végén a Hannover ellen pihentetett Lúcio, Zé Roberto és Bastian Schweinsteiger is visszatér a csapatba, amely így tulajdonképpen az ideális összeállításban szerepelhet. A lyoniaknál a csapatkapitány Juninho Pernambucano játékra jelentkezett, így egyedül a védelem bal oldalán van kérdőjel, ahol Fabio Grosso továbbra is sérült - alighanem az eredetileg középhátvéd John Mensah pótolja majd.

A H csoportban szereplő két kelet-európai BL-újonc egyaránt most debütálhat hazai pályán - igaz, a BATE Boriszov nem fogadhatja a saját stadionjában a Juventust, hanem a minszki Dinamo arénájában játszik majd a torinóiakkal. A Juve a legutóbbi két bajnokiján egyaránt döntetlent ért el, ráadásul a BATE ellen a már hosszabb ideje sérült David Trezeguet és Cristiano Zanetti mellett Gianluigi Buffon és Christian Poulsen sem játszhat majd, így könnyen lehet, hogy az olaszok a biztonsági játékot választják, és megelégednek az egy ponttal is.

A Zenit Szankt-Petyerszburg-Real Madrid meccsről ezt már nehezebb elképzelni, hiszen mind a két csapatnak a támadójáték az erőssége, és jó formában is vannak: a királyi gárda a múlt héten két bajnokin kilenc gólt ért el, de a Zenit is idegenben rúgott három gólt a Lokomotiv Moszkvának.

www.infosport-focivilag.hu