Halálos baleset miatt félpályán járható az M0-s

Vágólapra másolva!
Egy kisgyermek életét vesztette, többen könnyebben, egy nő pedig életveszélyesen megsérült az M0-ás autóúton szombaton történt balesetben. A rendőrség koradélután végez a helyszíneléssel, a teljes szakaszt várhatóan csak a koraesti órákban adják vissza a forgalomnak. Az M1-es felé vezető irányban egyelőre egy sáv járható.
Vágólapra másolva!

Egy kisgyermek életét vesztette és hárman - egy nő életveszélyesen - megsérültek abban a balesetben, amely szombat délelőtt történt az M0-ás autóúton, a Pest felé vezető oldalon, a 7-es főút és az M7 közötti szakaszon - mondta Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese. A balesetben egy pótkocsis teherautó, egy billenőkocsis teherautó és három nyerges vontató ütközött össze.

A billenőkocsis teherautó maga alá gyűrt egy személygépkocsit és nekinyomta az egyik nyerges vontatónak. A személygépkocsiban utazó egyik kisgyermek a helyszínen életét veszítette, egy nőt életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter, egy férfit súlyos állapotban mentőautó szállította kórházba. Az autóban ülő másik gyermeket kivizsgálásra kórházba vitték.

A billenőkocsis teherautónak a balesetben leszakadt az üzemanyagtankja, ezért nagy mennyiségű gázolaj ömlött az útra és a kőrakományának egy része is az útra zúdult. Nincs robbanásveszély és azt is megakadályozták, hogy további gázolaj ömöljön az útra.

Az életmentés befejeződött, a rendőrség koradélután végez a helyszíneléssel, de a teljes szakaszt várhatóan csak a koraesti órákban adják vissza a forgalomnak az elhúzódó műszaki mentés miatt.

Az M0-ás forgalmát az M5-ös irányában a 7-es főúti csomópontnál a felüljáró előtt leterelik, majd ugyanitt a felüljáró után engedik vissza a körgyűrűre. Az M1-es felé vezető irányban egyelőre egy sáv járható. A baleset miatt mindkét irányban nagy a torlódás - mondta Kis-Guczi Péter.