AXA Bank lett az ELLA-ból

Vágólapra másolva!
AXA Kereskedelmi Bank Zrt. (AXA Bank Zrt.) néven folytatja tovább tevékenységét az ELLA Első Lakáshitel Kereskedelmi Bank Zrt. Az új márkanévtől a technológiai és informatikai háttér, illetve az értékesítési hálózat fejlődését és a felgyorsuló hitelezést várják.
Vágólapra másolva!

A bank névváltását a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete engedélyezte, a névváltás cégbírósági bejegyzése megtörtént. A belgiumi AXA Holding S.A. korábbi, 95,17 százalékos tulajdonrészét 100 százalékosra növelte az AXA Bankban.

Az AXA Bank Zrt. fiókhálózat nélküli direktbankként, országos értékesítő partneri hálózatán keresztül szolgálja ki ügyfeleit. A kapcsolattartás az ügyfelekkel a jövőben is változatlanul telefonon, interneten és postai úton, valamint személyesen az ELLA Lakáshitel Központokból az idei év folyamán átalakuló, országszerte 22 helyszínen elérhető AXA Ügyfélcentrumokban történik.

"Az új márkanév felvétele jól érzékelteti a bank szoros együttműködését az AXA magyarországi biztosítói üzletágával. Az integráció révén korszerűsödik a bank technológiai és informatikai rendszere, valamint tovább fejlődik értékesítési hálózata és kockázatkezelési gyakorlata. Ezek eredményeként az ügyfelek érzékelni fogják a hitelezés folyamatának felgyorsulását." - mondta el Füzes Sándor, a bank vezérigazgatója.

Az ELLA Bank Zrt. 2008 első félévét 189,9 milliárd forintos mérlegfőösszeggel zárta. 2008 első félévében a bank hitelállománya meghaladta a 177,5 milliárd forintot, a kamat- és kamat jellegű bevételek elérték a 7,5 milliárd forintos szintet. 2008. június 30-án a bank adózás előtti eredménye 1,5 milliárd forint volt.

Az AXA Csoport 2007. márciusában szerzett 100 százalékos tulajdonrészt az ELLA Bank Zrt-ben. Az ELLA Bank Zrt. megvásárlása kapcsán Henri de Castries, az AXA Csoport elnök-vezérigazgatója kifejtette, hogy a magyar hitelintézethez hasonló, karcsú szervezetű, specializált bankot az AXA Csoport Belgiumban, Franciaországban és Németországban már sikeresen működtet, és hasonló hitelintézet beindításán dolgozik más országokban is.