Körözött bűnözőket is fogtak október 23-án

Vágólapra másolva!
Négy körözött bűnözőt is megtalált a rendőrség az október 23-i igazoltatások során. A nemzeti ünnepen összesen 34 embert állítottak elő.
Vágólapra másolva!

A rendőrség összesen 34 embert állított elő október 23-án - olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság összegzésében. A rendőrségi összesítés szerint 10 embert a közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt állítottak elő. A rendőrök a ruházat átvizsgálások során találtak gázsprayt, tőrt, késeket, Molotov-koktélokat.

Négy embert jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt állítottak elő, de találtak négy körözött bűnözőt is az igazoltatások során. Egy nőt azért vittek be, mert ököllel ütött egy rendőrautót

Az előállítási okok között szerepelt még lopás, kábítószerrel, illetve lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés, hivatalos személy elleni erőszak, tiltott önkényuralmi jelkép viselése, garázdaság, közveszélyokozás előkészülete, és visszaélés gyülekezési joggal is.

Bencze József országos rendőrfőkapitány pénteken elmondta, hogy országosan 6 200 rendőr biztosította a rendezvényeket, ez körülbelül 310 millió forintba került.