Leállították a C7-es Corvette fejlesztését

Vágólapra másolva!
Újabb nagy hal eset áldozatául a jelenlegi pénzpiaci válságnak, amely az autógyártókra is nagyon erősen kihat. A rossz napokat élő GM szünetelteti a következő generációs Corvette fejlesztését, amely 2012-ben érkezett volna a kereskedésekbe.
Vágólapra másolva!

A BMW 8-as sorozata után most a C7-es Corvette-ről kaptunk szomorú híreket, úgy néz ki, hogy a pénzpiaci válság újabb nagyon érdekes modell sorsát pecsételte meg. A GM elég nehéz időszakát éli az utolsó hónapokban, amelyből a kilábalás egyedül úgy érhető el, ha drasztikus költségcsökkentésbe kezdenek. Emiatt nem csak embereket bocsátanak el, hanem a drágább munkafolyamatokat leállítják.

Ennek lett az áldozata a C7-es Corvette, amely a hírek szerint forradalmi változásokon ment volna át. A formája is sokkal vadabb lett volna, de a pletykák szerint műszakilag is sok újdonság bevezetése volt a cél. Hallani lehetett középmotoros elrendezésről, összkerékhajtásról és duplakuplungos váltóról is.

Ezeknek a kifejlesztése azonban nagyon drága, ezért a GM úgy döntött, hogy a C7-es fejlesztését határozatlan ideig szünetelteti a gyár, de azt még tagadják, hogy teljesen törölték volna a tervekből. A következő generációs sportkocsi elvileg 2012 környékén váltotta volna a jelenlegi C6-ost, azok után, hogy a mostani még 2010-ben átesett volna egy kisebb módosításon. A jelenlegi helyzetben ez is késni fog, tehát emiatt eleve C7-es megjelenés is csúszhat.

Fotó: Mudra László [origo]

A C6-os Corvette már bizonyított tesztünkben
(A képre kattintva elolvashatja a tesztet!)