Sikeres aukció, meredek lejtőn a hozam

Vágólapra másolva!
A három hónapos kincstárjegyek keddi aukciós hozama 12,18 százalék lett, ez ugyan meghaladja a hétfői referenciaértéket, a múlt héthez képest azonban 32, a két héttel ezelőtti eseményhez viszonyítva pedig közel 93 százalékos bázispontos visszaesést jelent.
Vágólapra másolva!

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a keddi aukción 40 milliárd forint értékben kínált fel három hónapos kincstárjegyeket a befektetőknek. Az elmúlt hetekben látottnál jóval nagyobb volt az érdeklődés, az elsődleges forgalmazók ugyanis összesen 142 milliárd forint értékben tettek ajánlatot.

A kibocsátó által elfogadott hozamok széles sávban, 11,75 és 12,25 százalék között szóródtak, az átlag 12,18 százalék lett. Ez az egy héttel korábbi aukcióhoz képest 32 bázispontos csökkenést jelent, ugyanakkor a hétfői másodpiaci referenciahozamot 31 bázispopnttal múlja felül.

A múlt hét kedden az ÁKK által meghirdetett szintén 40 milliárdos csomagra 101 milliárd forintos ajánlatot tettek az invesztorok. Két héttel ezelőtt még gyérebb volt az érdeklődés, akkor mindössze 72 milliárd forintos igény mutatkozott a 40 milliárd forintot pakettre, az átlaghozam pedig akkor 13,11 százalék lett.