Vágólapra másolva!
A MiZo Pécs 2010 Krakkóban, az MKB-Euroleasing Sopron pedig Lille-ben lép pályára szerdán a női kosárlabda Euroliga nyolcadik fordulójában.

A két magyar résztvevő közül alighanem az A csoportban szereplő baranyaiaknak lesz nehezebb dolguk, ugyanis a lengyel gárda Fűzy Ákos tanítványaihoz hasonlóan 4/3-as mérlegnél tart a sorozatban, ráadásul októberben 66-65-re győzött a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

A mecsekaljai csapat vasárnap nehéz mérkőzésen nyert 83-74-re Szegeden, főként az év játékosává választott Vajda Anna 22 pontjának köszönhetően. A válogatott bedobó 18,7-es pontátlaggal jelenleg harmadik az Euroliga mesterlövészeinek rangsorában, míg a kapitány Iványi Dalma továbbra is vezeti a gólpasszadók listáját meccsenként átlagosan 8 assziszttal.

Könnyebb mérkőzés elé néz a Sopron a B jelű hatosban, amely hétfőn vált ismét hivatalosan is hatossá: a múlt héten anyagi problémák miatt visszalépett CSZKA Moszkvát ugyanis - a pénzügyi garanciák felmutatása után - újra befogadta az európai szövetség.

A döntést a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál kifogásoló magyar bajnok (4/3) szerdán az 1/6-os mutatóval sereghajtó Lille-nél vendégeskedik, amelyet egy hónapja 81-57-tel küldött haza. Székely Norbert vezetőedző ugyanakkor nem számíthat az ausztrál Kathleen MacLeodra, aki hétvégén vakbélműtéten esett át.

A krakkói mérkőzés 18.30, a lille-i 20 órakor kezdődik.