Vágólapra másolva!
 

A Valencia az előző szezonban rendkívül gyengén szerepelt a spanyol bajnokságban, ráadásul a nyáron arról szóltak a hírek, hogy a klub súlyos anyagi problémákkal küzd, így aztán nagyon sokan biztosra vették, hogy a csapat eladja legnagyobb sztárjait.

Ebből azonban semmi sem lett, a nyári Európa-bajnokság sztárjai (David Villa és David Silva) egyaránt maradtak, pedig érdeklődőben nem volt hiány. A gárda pedig az ősszel kiváló teljesítményt nyújtott, és ott van a bajnokság élmezőnyében, látszólag tehát minden a legnagyobb rendben. A Marca értesülései szerint azonban a pénzügyi gondok nem múltak el, így aztán nincs kizárva, hogy januárban a klub mégis pénzzé teszi néhány klasszisát.

A madridi sportlap úgy tudja, hogy a Valenciának az év végéig közel 50 millió eurós adósságot kell törlesztenie, és ennek érdekében az egyesület vezetősége megkezdte a tárgyalásokat az egyik legnagyobb spanyol bankkal, a Bancajával.

A klubnak ezzel együtt minél hamarabb pénzre van szüksége, és ezt legkönnyebben úgy szerezheti meg, ha januárban eladja pár játékosát. A legkelendőbb a csapat gólvágója, David Villa lehet, akiért a nyári átigazolási időszak utolsó napjaiban a Real Madrid állítólag 45 millió eurót ajánlott - de a Valencia ezt kevésnek találta.

A királyi gárda most aligha fizetne ennyit, ám a Manchester City valószínűleg igen, hiszen a manchesteri gárda a télen mindenképpen szeretne egy nemzetközi sztárt szerződtetni. Egy másik spanyol sportújság, a szintén madridi AS szerint a Real most inkább David Silvát szemelte ki, aki jelenleg sérült, és ebben a szezonban csak az első fordulóban lépett pályára. A bal oldali középpályás a nyáron hosszabbított szerződést, és évi 800 ezer eurót keres Valenciában - eladása tehát több szempontból is csökkentene a klub anyagi terhein.

A Karlsruher SC visszacsábítaná a nyáron a Hannovernek eladott középhátvédjét Mario Eggimant. A Bayern Münchent a Standard Liege szerb csatárával, Milan Jovanoviccsal hozták kapcsolatba.

Az argentin Lanús fiatal középpályását, Eduardo Salvót az AS Roma figyeli. A Boca Juniors védője, Ezequiel Munoz az AC Milanban köthet ki.

Az Internazionale argentin csatárát, Hernán Crespót a Palermo szeretné kölcsönvenni. A Lille középpályását, Yoann Cabaye-t a Lazio és a Paris Saint-Germain is kiszemelte.

Az Olympique Lyon olasz balhátvédjét, Fabio Grossót a Manchester City vinné.

www.infosport-focivilag.hu