Vágólapra másolva!
Rudi bácsi címmel könyv jelent meg Illovszky Rudolfról, a Vasas legendás edzőjéről, aki szeptemberben hunyt el 86 éves korában.

Illovszky Rudolf a nyolcvanhat évéből hatvanhetet szánt a Vasasra, amelyet játékosként, edzőként, és vezetőként is szolgált. Főleg edzői időszaka volt sikeres, hiszen a Vasassal négyszer nyert bajnokságot, egyszer Magyar Kupát, kétszer Közép-Európai Kupát.

Bár neve összeforrt az angyalföldi klubbal, a válogatottnál is eredményesen dolgozott, két időszakban volt a nemzeti csapat szövetségi kapitánya, előbb 1966-67-ben, majd 1971 és 1974 között. Vezetése alatt válogatottunk ezüstérmet szerzett az 1972-es müncheni olimpián, s 1972-73-ban Európa legjobb négy csapata között tartották nyilván.

Forrás: MTI

A Vasas Fáy utcai stadionjának névadója szeptember 23-án távozott az élők sorából. A Budai Miklós, Sinkovics Gábor, Tóth Péter szerzőtrió 160 oldalas könyve, amely tartalmazza Illovszky Rudolf összes Vasassal elért eredményét, rengeteg fotóval és emlékezetes történettel állít emléket a legendás edzőnek. A kiadvány kapható a könyvesboltokban, illetve megrendelhető a Vasas honlapján.