Nem büntetik meg Orbánt elrontott szavazatai miatt

Vágólapra másolva!
Hétfőn 11-szer szavazott a Fidesszel szemben Orbán Viktor pártelnök. Bár a frakcióban büntetés jár a félreszavazásért és az engedély nélküli távolmaradásért is, Orbán a büntetést megússza, bár a frakció rosszallását fejezte ki szavazatai miatt - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Bár hétfőn tizenegyszer szavazott az Országgyűlésben a Fidesszel szemben, mégsem kap büntetést Orbán Viktor Fidesz-elnök - írja a Népszabadság. Répássy Róbert frakció igazgató a lapnak azt mondta, büntetést nem kap Orbán, de a képviselőcsoport rosszallását fejezte ki a félreszavazás miatt.

A Fidesz a kisebbségi kormány kezdete után szigorította a frakció tagjaira vonatkozó szabályokat. Azóta több mint másfél millió forint frakcióbírságot szabtak ki engedély nélküli távolmaradás - melynek büntetése általában 50 ezer forint - és félreszavazás miatt.

Tóbiás József, az MSZP frakcióigazgatója a Népszabadságnak azt mondta, a szocialisták igazolatlan hiányzásért 250 ezer forint, félreszavazásért 50 ezer forint büntetést szabnak ki. Utóbbi miatt a héten megbüntették Szűcs Erika szociális minisztert is, mert a költségvetéshez benyújtott egyik, a kormány által is támogatott módosító indítvány azért bukott el, mert félreszavazott.