Vágólapra másolva!
A téli átigazolási időszak ugyan csak januárban kezdődik, de jó néhány transzfert máris nyélbe ütöttek a klubok, ezek egyike volt a Portsmouth francia középpályásának, Lassana Diarrának a Real Madridba szerződése. A focista vételárát ugyan nem hozták nyilvánosságra, de a pletykák szerint mintegy 20 millió euró lehetett, a Portsmouth-nak tehát most van miből pótolnia Diarrát.

A csapat mesterének, Tony Adamsnak meg is van az első számú kiszemeltje egy olyan játékos személyében, akit jól ismer, hiszen az Arsenalnál együtt futballoztak. A Valencia brazil középpályásáról, Edúról van szó, aki 2001 és 2005 között szerepelt az Ágyúsoknál, mielőtt Spanyolországba szerződött volna, vagyis jól ismeri a Premier League-et. Edúnak a spanyolországi kaland nem igazán jött be, hiszen sérülései miatt is meglehetősen kevés játéklehetőséget kapott a Valenciánál, három és fél év alatt kevesebb, mint 30 bajnokin lépett pályára. A jelenlegi bajnokságban már valamivel többet játszott, de többnyire csak csere volt, így aztán nem csoda, hogy távozni szeretne, és a klubnál sem marasztalják. Ügynöke, Jean Fabian Cesar elmondása szerint konkrét ajánlat még nem érkezett védencéért, de mind ő, mind az egyesület hangsúlyozta, hogy megfelelő ajánlat esetén Edú legszívesebben Angliába igazolna.

További átigazolási hírek
A Middlesbrough a Crystal Palace középpályásával, Ben Watsonnal erősítene. A Bolton Wanderers a Sunderland középpályását, Kieron Richardsont vinné. Az FC Barcelona középpályása, Sergio Busquets 2013-ig meghosszabbította szerződősét. Az Energie Cottbus leigazolta az osztrák Austria Kärnten brazil csatárát, Adit. A Borussia Mönchengladbach három focistával erősített: a klub megszerezte a Tottenham Hotspur kanadai védőjét, Paul Stalterit, a Baník Ostrava veterán cseh középpályását, Tomás Galáseket, illetve a belga KRC Genk kapusát, Logan Baillyt. A Juventus csatárát, Vincenzo Iaquintát a Zenit Szankt-Petyerszburggal hozták kapcsolatba. Az Arsenal középhátvédjét, William Gallast a Paris Saint-Germain is vinné.

www.infosport-focivilag.hu