Vágólapra másolva!
Az első klub, amely bejutott az FA-kupa negyedik fordulójába, a Tottenham Hotspur volt: a londoniak a harmadik kör első mérkőzésén 3-1-re legyőzték a Wigan Athleticet. A találkozó azonban nem csak jó hírt jelentett a Spurs hívei számára, hiszen a mérkőzésen megsérült a csapat csatára, Darren Bent, és bár azt még nem tudni, hogy mennyi időre dőlt ki a sorból, de az biztos, hogy egy darabig nem számíthat rá Harry Redknapp mester. Mindez azt jelenti, hogy a Tottenhamnek jelenleg csak két bevethető csatára van: Fraizer Campbell és Roman Pavljucsenko, és így megnőtt az esélye annak, hogy a klub januárban egy újabb támadót szerződtessen.

Mindez persze nem újdonság, hiszen Redknapp elsődleges terve már korábban is az volt januárra, hogy csatárt vesz, és az első számú kiszemeltje az a Jermaine Defoe volt, aki több szempontból is ideális jelöltnek számított. Az angol válogatott futballista korábban már játszott a Spursben és futballozott Redknapp keze alatt is, elvégre a Portsmouth focistája - ahonnan a trénert pár hónapja elszipkázta a londoni egyesület.

Az angol sajtóban már akkor is megpendítették, hogy menedzser szerződteti néhány kedvencét. A két klub fel is vette a kapcsolatot, azonban Redknapp a minap elismerte, hogy kicsi a valószínűsége Defoe megvételének, a Portsmouth ugyanis 20 millió fontot szeretne kapni a csatárért - márpedig annyit a Spurs nem hajlandó fizetni.

A játszma ezzel persze még nem ért véget, hiszen a focista állítólag átigazolási kérelmet nyújtott be a Portsmouthnál, ahol korábban hangsúlyozták, hogy akarata ellenére egyetlen játékost sem fognak megtartani. Defoe pedig nem titkolja, hogy legszívesebben a Tottenhamben folytatná pályafutását, ahol nagy közönségkedvencnek számít - a Wigan elleni kupameccsen a White Hart Lane közönsége az ő nevét skandálta.

További átigazolási hírek:
A Manchester United hamarosan szerződést hosszabbít Gary Neville-lel és Park Ji Sunggal is. A Napoli középpályását, Mirko Savinit a Málaga szeretné megszerezni. Az Internazionalét a Sevilla brazil csatárával, Luís Fabianóval hozták kapcsolatba.

A Reggina leigazolta a Slavia Praha jobbhátvédjét, Matek Krajcíkot. A Cagliari középpályása, Andrea Cossu 2011-ig meghosszabbította szerződését. A Sampdoria érdeklődik a Torino hátvédje, Francesco Pratali iránt.

Wayne Bridge négy és fél évre aláírt a Manchester Cityhez. A bal oldali védő vételáráról már pénteken megállapodott egymással a Chelsea és a Manchester City, de az összeget nem hozták nyilvánosságra. A 32-szeres válogatott játékos 2003-ban 7 millió fontért igazolt a Chelsea-hez a Southamptontól, azonban 2006 óta nem tudott folyamatosan a kezdőcsapatba kerülni, mivel a londoniak megszerezték Ashley Cole-t.

www.infosport-focivilag.hu