Vágólapra másolva!
A világ legjobb hokikapusának tartott Martin Brodeur kapott gól nélküli mérkőzéssel tért vissza az észak-amerikai profiliga (NHL) csütörtöki játéknapján. A New Jersey Devils sztárja - aki felkarsérülése miatt közel négy hónap után állt ismét a kapuban - mind a 24 lövést védte a Colorado Avalanche elleni találkozón, így pályafutása 99. alapszakaszbeli hibátlan meccsén van túl.

A Columbus Blue Jackets újonc kapusa, Steve Mason az idényben nyolcadik alkalommal nem kapott gólt, így ebben a mutatóban a legjobb az egész ligában.

Mason az Edmonton Oilers otthonában "húzta le a rolót", a találkozó egyetlen találatát a volt edmontoni Raffi Torres szerezte a záró harmadban.

Eredmények:
Boston Bruins - Anaheim Ducks 6-0
New York Islanders - Toronto Maple Leafs 4-5, szétlövés után
Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres 2-1, szétlövés után
New Jersey Devils - Colorado Avalanche 4-0
Washington Capitals - Atlanta Thrashers 4-3
New York Rangers - Florida Panthers 1-2
Ottawa Senators - San Jose Sharks 1-2
Nashville Predators - Phoenix Coyotes 4-1
Dallas Stars - St. Louis Blues 1-3
Edmonton Oilers - Columbus Blue Jackets 0-1

***

Agyrázkódás gyanújával kezelik Marian Hossát, a címvédő Detroit Red Wings csatárát. A szlovák támadó - miután gólt szerzett a San Jose Sharks elleni, 4-1-re megnyert nyugati rangadón - Doug Murrayjel ütközött a második harmadban és nem tudta folytatni a meccset.

Mike Babcock vezetőedző szerint Hossa jól van, ám ilyen helyzetekben kötelező a tüzetes orvosi vizsgálat. Hossa 34 találatával a Detroit legeredményesebb játékosa a mostani szezonban.