Megfenyegették a nógrádmegyeri plébánost

Vágólapra másolva!
Azt hitték róla, hogy magyar gárdás összejövetelt szervez, ezért telefonon, majd személyesen is megfenyegették a nógrádmegyeri plébánost a hétvégén. Az indulatokat a polgármester és helyi politikusok csillapították le.
Vágólapra másolva!

Több szemtanú szerint életveszélyesen megfenyegetették Kovács Attila nógrádmegyeri plébánost - írja a Népszabadság. A lap szerint a helyi roma közösségben az az utóbb valótlannak bizonyult hír terjedt el a hat éve a faluban dolgozó papról, hogy magyar gárdás összejövetelt szervez március 15-re. Kovács Attila azt mondta az esetről, hogy előbb fenyegető telefonokat kapott, majd péntek délután 30-40 őt szidalmazó ember gyűrűjében jutott csak be a templomba. A mise végén 100-150-en várták kint, de hívei körülvették, hogy védjék, és értesítették a rendőrséget.

A rendőrök kivonultak a helyszínre, de nem avatkoztak be az eseményekbe. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerint nem történt tettlegesség, közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket sem láttak a helyszínen a rendőrök, és életveszélyes fenyegetést sem hallottak. Eljárást csak abban az esetben indítanak, ha magánvádas feljelentést tesz a plébános, ami eddig nem történt meg.

Az indulatokat a lap szerint a polgármester, pár józanul gondolkodó roma vezető, illetve helyi önkormányzati képviselő, valamint a szomszéd faluban élő fideszes országgyűlési képviselő, Rácz István csillapította le. A lapnak egy helyi roma önkormányzati képviselő azt mondta, a plébános arról akarta őt győzködni, hogy Jobbik és a Magyar Gárda tevékenysége számukra nem jelent veszélyt - olvasható a lapban.