39 millióra büntették a filmrajongó postást

Vágólapra másolva!
130 ezer euró - mintegy 39 millió forint - összegű, rekordnak számító kártérítés megfizetésére ítélte a bíróság Sébastien Budin  francia postást, akit azzal vádoltak, hogy illegális filmek letöltési forrásaira mutató linkeket helyezett el oldalán.
Vágólapra másolva!

A 26 éves fiatalember a film és az internet rajongójaként saját webhelyet hozott létre, erre pedig feltette az általa kedvelt filmek adatait, továbbá azokat a kulcsszavakat, amelyek segítségével más rajongók letölthették az erre specializálódott kalózportálokról a szóban forgó filmeket.

A 20minutes.fr portál jelentése szerint a Stationdivx.com több mint egy éven át segítette az illegális filmletöltéseket, a 130 ezer euró - vagyis mintegy 39 millió forintnak megfelelő büntetás - a 20th Century fox, a Warner, a Disney és más filmgyáraknak Sébastien Budin által fizetendő kártérítés összege.

A postás, aki fellebbezett az ítélet ellen, azzal védekezett, hogy ugyanazokat a kulcsszavakat a Google webkeresőn is meg lehet találni, s hogy nem vélte törvénysértőnek eljárását - ő csak más filmrajongóknak akart segíteni, önzetlenül. A felsőbb fórum döntésére várva Sébastien Budin "Segítsetek nekem" címen újabb honlapot