Gazprom-cégtől vesz gázt az EMFESZ

Vágólapra másolva!
Az EMFESZ Első Magyar Földgáz és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft a jövőben a RosGas vállalattól szerzi be a földgázt - áll a cég közleményében. A vállalat korábbi beszállítója a RosUkrEnergo kitárolási nehézségekkel küzd Ukrajnában, ezért az EMFESZ gázszállítását a jövőben a RosGas közreműködésével biztosítja.
Vágólapra másolva!

A válság híreit itt olvashatja!

A RosGas a Gazprom üzleti érdekkörébe tartozó vállalat. Az EMFESZ új gázbeszerzési rendszere független Ukrajnától, annak kialakításában szerepet játszott a Gazprom, amelynek érdeke az, hogy az EMFESZ fogyasztói ne maradjanak gázellátás nélkül.

Az EMFESZ minden gázfogyasztójának ellátása folyamatosan garantált, a fogyasztók számára semmilyen érzékelhető változással nem jár az, hogy az EMFESZ gázszállítója a jövőben a RosGas lesz - írják a közleményben.

Ahogyan korábban szó volt róla a gázszolgáltató tulajdonosi vitái következtében fordulhatott elő, hogy a tegnap csökkent a Magyarországra szállított gáz mennyisége. A Népszabadság Online információi szerint az ukrán rendszerirányító ma azt közölte magyar partnerével, a Földgázszállító Zrt.-vel, hogy csak a Gazpromexport partnerei számára ad át gázt.