Elloptak több ezer MIÉP-ajánlószelvényt Csurka kocsijából

Vágólapra másolva!
Több ezer ajánlószelvényt loptak el a Csurka István MIÉP-elnök által használt kocsiból, a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz. A MIÉP éppen kampányrendezvényt tartott, ezalatt tűntek el a papírok és más tárgyak az autóból.
Vágólapra másolva!

Hétfőn este feltörték a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) egyik kocsiját, miközben a párt a Testnevelési Egyetemen tartott kampányrendezvényt. A Suzukiból - melyet Csurka István pártelnök és Papolczy Gizella kampányfőnök használt - az ismeretlen tettesek több tárgyat is elvittek - közölte a MIÉP.

Számos iraton kívül eltűnt "a multimédiás eszköz, a tetőmonitor DVD-lejátszóval, valamint a csomagtérből egy lezárt táska" - olvasható a közleményben. A táskában az európai parlamenti (EP) választáson induláshoz szükséges ajánlószelvények voltak, amelyeket a párt központjában akartak összeszámolni. A MIÉP szerint néhány ezer ajánlócéduláról volt szó.

A nyomozás még folyik, Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese szerint ismeretlen tettes ellen. A MIÉP bejelentette, folytatja EP-választási kampányát, függetlenül attól, hogy sikerül-e pótolni az eltűnt jelentős számú ajánlószelvényt. (Az EP-választáson akkor indulhat el egy párt, ha sikerül összegyűjtenie húszezer ajánlócédulát.)