Kirúgta a meleg rendőröket a perui belügyminiszter

Vágólapra másolva!
Határozatlan időre felfüggesztették a homoszexuális rendőröket Peruban. A belügyminiszter érvelése szerint a meleg rendőrök kárt okoznak a rendőrséggel, ezért veszítik el állásukat.
Vágólapra másolva!

Kitiltották a homoszexuálisokat a perui rendőrség soraiból, mert a kormány attól tart, hogy a saját nemükhöz vonzódó rendőrök jelenléte rossz fényt vet a testületre.

A perui törvényhozók szerdán fogadták el az új szabályt, amelynek értelmében határozatlan időre felfüggesztik azokat a rendőröket, akik "azonos nemű személyekkel tartanak fenn párkapcsolatot". A Mercedes Cabanillas belügyminiszter pártfogásával megszületett rendelet szövege "botrányosnak" minősíti ezeknek a rendőröknek a viselkedését, amellyel "kárt okoznak a rendőri testületnek".

Az új törvény kizárja továbbá a rendőrség soraiból a házasságon kívüli viszonyt folytató tisztviselőket is. A helyi sajtó az ehhez hasonló döntései miatt már "perui Thatcherként" emlegeti az új szabály mögött álló belügyminiszter asszonyt, a konzervativizmusáról ismert Margaret Thatcher volt brit miniszterelnökre utalva.