Vágólapra másolva!
Ahogyan a végéhez közeledik a futballidény, úgy lehet egyre több hírt olvasni arról, hogy a nyáron milyen klubcserék várhatók, és a jelek szerint az idei átigazolási időszak egyik legkeresettebb futballistája Didier Drogba lesz.

A Chelsea elefántcsontparti támadója korábban többször is kifejtette, hogy szívesen igazolna új csapathoz, és a hírek szerint a londoni egyesület is hajlandó lenne megválni a 31 esztendős csatártól, akinek szerződése 2010-ig érvényes a Stamford Bridge-en, azaz ha pénzt akarnak kapni érte, akkor idén kell eladniuk.

A focistát korábban elsősorban a Real Madriddal és az Internazionaléval hozták kapcsolatba, de azóta újabb klubok szálltak be az aláírásáért folytatott versenybe.

Drogbát a Chelsea anno az Olympique Marseille-től vette meg, és a focista többször is kifejtette, hogy egyszer szeretne visszatérni az OM-hez, s könnyen lehet, hogy erre már a nyáron meglesz a lehetősége. A kikötőváros együttese közel áll ahhoz, hogy megnyerje a bajnokságot, így szinte biztosan ott lesz a BL-ben a következő szezonban, ami lehetővé teszi az egyesület számára, hogy megvegye az egykori közönségkedvencet.

Ha azonban a pénz dönt, akkor a Manchester Cityvel aligha versenyezhetnek a franciák, márpedig a pletykák szerint az angol klub is érdeklődik Drogba iránt. A City 16 millió eurót is hajlandó lenne kifizetni a csatárért, és hároméves kontraktust ajánlana a támadónak, aki heti 168 ezer eurót kereshetne.

További átigazolási hírek:
A Hannover '96 holland középpályása, Arnold Bruggink egy évvel meghosszabbította szerződését. Német lapértesülések szerint a Borussia Mönchengladbach válogatott szélsője, Marko Marin a Werder Bremenben folytatja pályafutását. Az 1. FC Köln szlovén csatárát, Milivoje Novakovicot a Hamburg szemelte ki. A Wolfsburg érdeklődik a VfB Stuttgart holland védője, Khalid Boulahrouz iránt. A Bayer Leverkusen csatárát, Patrick Helmest az Everton figyeli. A Siena védője, Juan Camilo Zuniga a Palermóba tart.

www.global-soccer.eu