Százmillió dolláros kokainfogás Kolumbiában

Vágólapra másolva!
Több mint három tonna, mintegy 98 millió dollár értékű kokaint foglaltak le Kolumbiában, a Karib-tengeri Cartagena kikötőváros egyik raktárában. A szállítmány úticélja Mexkó és az Egyesült Államok lett volna.
Vágólapra másolva!

Több mint három tonna kokaint foglalt le a kolumbiai rendőrség a Karib-tengeri Cartagena kikötőjében az amerikai kábítószer-ellenes ügynökséggel (DEA) közösen végrehajtott akcióban.

A szállítmányra a Bogotától mintegy 1100 kilométerre északra fekvő kikötőváros egyik raktárában bukkantak rá, a drogot tengeren szállították volna Mexikóba és az Egyesült Államokba - mondta szerdán Luís Alberto Ramírez kolumbiai rendőrbíró. Az elkobozott 3,2 tonnás drogszállítmány piaci értéke mintegy 98 millió dollár.

A rendőrség szerint a rakomány lefoglalása a DEA-val indított közös akciónak az eredménye, amely arra irányult, hogy megakadályozzák újabb drogbárók színrelépését több jelentős kolumbiai "keresztapa" halála vagy letartóztatása után az elmúlt egy évben.

Az ENSZ adatai szerint Kolumbiában állítják elő a világ kokaintermelésének több mint hatvan százalékát, évente mintegy 600 tonnát.