Vágólapra másolva!
Az angol sztárklubok eddig nem voltak aktívak a piacon, az úgynevezett "Big Fourból" még egyik klub sem szerződtetett új játékost, bár pletykákból természetesen nincs hiány. Az elmúlt napokban úgy tűnt, hogy a Liverpool nyithatja meg a sort, mivel a Vörösök mindenben megegyeztek a Portsmouth válogatott jobbhátvédjének, Glen Johnsonnak a szerződtetéséről, azonban a transzfer továbbra is várat magára - és immár egyáltalán nem biztos, hogy Johnson a liverpooliaknál köt ki, mert a Pompey a Chelsea ajánlatát is elfogadta.

A védelem jobb oldalán az előző szezonban a liverpooliaknál a spanyol Álvaro Arbeloa futballozott, akit azonban az utóbbi időszakban többször is kapcsolatba hoztak nevelőegyesületével, a Real Madriddal.

A Vörösök mestere, Rafa Benítez már csak ezért is szeretne egy jobbhátvédet igazolni, és Glen Johnson volt az első számú kiszemeltje. A Portsmouth játékosa a nemrég véget ért idényben remek teljesítményt nyújtott, a válogatottban is alapember lett, a liverpooliak pedig meglehetősen magas összeget, közel 18 millió fontot ajánlottak érte. A transzfer olyannyira biztosnak tűnt, hogy a Liverpool hivatalos honlapján a minap már Johnson feliratú mezt is lehetett rendelni...

A jelek szerint azonban a helyzet nem ilyen egyértelmű, hiszen a Portsmouth-nál a Chelsea is bejelentkezett hasonló összeget ajánlva, amit a klub el is fogadott. Mindez azt jelenti, hogy Johnson maga döntheti el, hogy hol szeretné folytatni pályafutását - a Chelsea-ről már vannak tapasztalatai, elvégre 2003 és 2006 között már játszott a Stamford Bridge-en.

További átigazolási hírek:
A Hertha ausztrál védőjét, Josip Simunicot a Portsmouth csábítja. A Palermo uruguayi csatára, Edison Cavani az AS Romában köthet ki.

A Girondins Bordeaux marokkói támadóját, Maruan Csamakot a Fulham vinné. Az Espanyol csatárát, Raúl Tamudót a Wigan Athletic "robbanthatja" ki Barcelonából.

www.global-soccer.eu