Vágólapra másolva!
A Konföderációs Kupa szerdai elődöntőjében az Egyesült Államok válogatottja megmutatta, hogy a papírforma csak addig érvényes, amíg a csapatok ki nem futnak a pályára, és Dél-Afrika is erre törekszik a favorit Brazília ellen. A házigazdák elsősorban abban bíznak, hogy szövetségi kapitányuk, Joel Santana jól ismeri az ellenfelet.

A dél-afrikaiak mestere ugyanis brazil, sőt egykoron volt a válogatottat jelenleg irányító Dungának is az edzője. Az 1980-as években Santana a Vasco da Gamánál dolgozott, éppen akkor, amikor az egykori középpályás ott futballozott.

Emiatt a brazilok nagyon tisztelik ellenfelüket, és jó előre kijelentették: szó sincsen arról, hogy lekezelnék a dél-afrikai válogatottat. Dunga nem győzte hangsúlyozni, hogy a házigazda ellen mindig nehéz játszani, éppen ezért maximálisan koncentrációt vár csapatától. A szakember nem számíthat a sérült középhátvédre, Juanra, akinek a helyét a védelem tengelyében valószínűleg Luizao foglalja majd el, ezen kívül azonban - minden bizonnyal - ugyanaz a kezdő tizenegy fut majd ki a pályára, mint amely legyőzte Olaszországot.

A házigazdák pedig nagyon fogadkoznak, hogy meglepetést okoznak - Santana szerint ez egyáltalán nem lehetetlen. Sőt a mester azt nyilatkozta, hogy együttese igyekszik majd támadó futballt bemutatni, a kérdés már csak az, hogy a brazilok ellen ez mennyire lehetséges. Az biztos, hogy az eltiltott MacBeth Sibaya nem léphet pályára, az ő szerepét a középpályán várhatóan Benson Mhlongo veszi át.

A szerdai edzésen az Új-Zéland elleni találkozó hőse, a két gólt szerzett Bernard Parker is kapott egy rúgást, és nem tudta befejezni a foglalkozást, így kérdéses a játéka. Amennyiben nem tudja vállalni a pályára lépést, úgy a hazaiak csak egyetlen csatárral, Thembinkosi Fantenival kezdenek, és a kezdőbe még egy védekező középpályás kerül: Lance Davids, aki eddig a tornán még egyetlen percet sem játszott.

www.global-soccer.eu