Vágólapra másolva!
Csütörtökre eldőlhet az élvonalbeli diósgyőri labdarúgóklub sorsa Orosz Lajos miskolci alpolgármester szerint, aki jelezte, a helyi önkormányzat folyamatosan tárgyalásokat folytat a csapat megmentéséért.

A városvezető szerdán az MTI-nek elmondta, hogy több cég vezetőjével váltottak szót, legutóbb egy energiaitalt gyártó vállalat irányítóival ültek asztalhoz. Szerződést ugyan még nem kötöttek, de céljuk, hogy a borsodi, miskolci emberek fogjanak össze a DVTK megmentéséért. A városi vezető óvatosan fogalmazott, de annyit megjegyzett: nagyon bízik abban, hogy csütörtök délután fontos bejelentés hangozhat el.

Dlusztus Imre, a csapatot működtető Diósgyőri FC Kft. ügyvezetője hétfőn hozta nyilvánosságra: 100 millió forintos hiányt eredményez a cég költségvetésében az, hogy a társaság eddigi tulajdonosa kivonul a futballból. A magyar szövetség a hír hatására kedden felülvizsgálatot kezdeményezett a klublicencet illetően.

Eközben az előző szezonban 12. helyen végzett keret szinte teljesen szétszéled, ugyanis tizenkettedik játékosként Homma Kazuo, a japán légiós is elhagyta a csapatot. A támadó két évre Nyíregyházára írt alá.