Vágólapra másolva!
Amikor az AC Milan 65 millió euróért eladta a Real Madridnak Kakát, akkor a szurkolók joggal gondolhatták, hogy a vezetőség ennek az összegnek nagy részét erősítésekre költi majd el. A milánóiak azt szerették volna, ha a klub igazol egy klasszis játékost, aki pótolni tudja Kakát, hiszen a brazil a csapat egyik legeredményesebb játékosa volt az elmúlt években.

A Milan érdeklődött is néhány csatár iránt, de sem a Wolfsburg bosnyák labdarúgóját, Edin Dzekót, sem pedig a Sevilla brazilját, Luís Fabianót nem sikerült megszereznie.

Az egyesület éppen ezért továbbra is csatárt keres. Az a hír aligha hozta lázba a piros-fekete híveket, hogy csapatuk állítólag érdeklődik Nicklas Bendtner iránt, hiszen a 21 esztendős dán futballista még az Arsenalnál sem számít alapembernek. Az viszont már sokkal érdekesebb, hogy a La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Milan szeretné leigazolni a Juventus francia csatárát, David Trezeguet-t. A torinói egyesületnél bővében vannak a támadóknak, és Trezeguet az előző szezonban csak kevés játéklehetőséget kapott (igaz, az idény elején sérült volt), a nyáron többször is felmerült a távozásának lehetősége.

Egyelőre azonban nem ment sehová, sőt a Juve legutóbbi edzőmeccsén gólt is szerzett, de a hírek szerint nem zárkóznak el az eladásától. Az olasz lap úgy tudja, hogy a Milan azt a Marco Borriellót ajánlaná fel cserébe, aki az előző idényben sérülés miatt szintén keveset játszott, de előtte a Genoában futballozva kifejezetten eredményes volt.

További átigazolási hírek:
A Chelsea nigériai középpályása, John Obi Mikel 2014-ig meghosszabbította szerződését. A Tottenham Hotspur megszerezte a Sheffield United két védőjét, Kyle Naughtont és Kyle Walkert. A Bayern München középpályása, Tim Borowski visszatért korábbi klubjához, a Werder Bemenhez. A Fulham leigazolta a Lilleström középpályását, Björn Helge Riisét.

A Paris Saint-Germain védője, Sylvain Armand 2012-ig meghosszabbította kontraktusát. A Napoli érdeklődik a Liverpool olasz balhátvédje, Andrea Dossena iránt. A Manchester City bolgár támadója, Valerij Bozsinov a Lazióban köthet ki. Az Udinese középpályása, Fernando Tissone a Sampdoriához igazolt. A Lazio cseh védőjét, David Rozehnalt a Hamburg szeretné leigazolni. A Borussia Dortmund kiszemeltje a Nantes horvát csatára, Ivan Klasnic.

www.global-soccer.eu