Vágólapra másolva!
A nyári játékospiacon eddig a Real Madrid költötte a legtöbb pénzt, és a királyi klub további igazolásokat tervez, azonban immár el is kellene adnia néhány futballistát. A madridiak elsősorban a holland kontingenstől szabadulnának, amelynek a legértékesebb tagja alighanem a szélső, Arjen Robben - még úgy is, hogy meglehetősen sérülékeny.

A támadót 2007 nyarán 35 millió euróért vették meg a Chelsea-től, de csak időnként tudta felvillantani igazi képességeit, ráadásul az új edző, Manuel Pellegrini által elképzelt játékrendszerbe sem nagyon illik bele.

Robben nem szívesen távozna Madridból, hanem szeretné bizonyítani, hogy helye van a kezdő tizenegyben, azonban a Real számára a gazdasági érdekek mást diktálnak. A szélsőt Angliából is csábították, kapcsolatba hozták a Manchester Cityvel és a Tottenham Hotspurrel is, de a hírek szerint Robben nem szívesen igazolna vissza a Premier League-be.

Kérdés, mit szól a legújabb pletykához, amely szerint a Honvéd leendő Európa Liga-ellenfele, a török Fenerbahce érdeklődik iránta. Az isztambuliak mestere, Christoph Daum úgy véli, hogy már csak Robben hiányzik az általa ideálisnak vélt keretből, és a holland megszerzésére érdekében a törökök állítólag 25 millió eurót is áldoznának. Ez az összeg török átigazolási rekordot jelentene, és alighanem a Real Madridnál is megfelelőnek találnák.

További átigazolási hírek:
A West Ham United francia középpályását, Julien Faubert-t a Schalke 04 csábítja. Az Aston Villa középpályását, Nigel Reo-Cokert a Sunderland szeretné megszerezni. A Lazio a Fenerbahce uruguayi védőjével, Diego Luganóval erősítene.

Az Olympique Lyon bejelentkezett a Lazio macedón csatáráért, Goran Pandevért. A Galatasaray a Chelsea portugál középpályását, Decót igazolná le. A Nantes szenegáli játékosa, Guirane Ndaw kölcsönbe a Saint-Etienne-hez került. Az Espanyol jobbhátvédje, Sergio Sánchez a Sevillába igazolt. A Bayern Münchent a Manchester City horvát védőjével, Vedran Corlukával hozták kapcsolatba.

A Portsmouth elfogadta a Tottenham Hotspur ajánlatát Peter Crouchért. Angol lapértesülések szerint a Manchester City megegyezett az Arsenal elefántcsontparti védőjével, Kolo Touréval.

A West Ham United csatárát, Dean Ashtont a Fulham és a Hull City is vinné. A Girondins Bordeaux kiszemeltje a Fulham csatára, Diomansy Kamara. A Wolfsburg portugál védője, Ricardo Costa a Real Zaragozába igazolt.

A Hertha brazil játékosa, Rodnei kölcsönbe a Kaiserslauternbe került. Az AS Roma érdeklődik a Torino támadója, Rolando Bianchi iránt. Az Everton közel áll ahhoz, hogy megszerezze a Tottenham Hotspur skót jobbhátvédjét, Alan Huttont.