Vágólapra másolva!
Két héttel a női vízilabda ob I nevezési határidejének lejárta előtt véglegesnek tekinthető: búcsúzik a legjobb hazai együttesek vetélkedőjétől a legutóbb ezüstérmes, azt megelőzően pedig háromszor egymás után az első helyen végzett Domino Honvéd.

A T-Mobile Sporthír Szolgálat keddi tájékoztatása szerint a mindössze öt évadot megélt csapat feloszlásáról Novák Ferenc, a Budapesti Honvéd Sportegyesület kötelékébe tartozó Domino Honvéd vízilabda-szakosztályának igazgatója elsőként a névadó főtámogató T-Mobile illetékeseit tájékoztatta.

A férfi gárda mellett 2004-ben testvércsapatként bemutatkozott, Györe Lajos vezetőedző irányította női együttest fenyegető gazdasági veszélyre már a római világbajnokság előtt több jel utalt. A szakosztály a csapat tagjainak - köztük annak a hét pólósnak is, aki a római vb-n a magyar válogatott tagja lehetett - azt javasolta, hogy a következő bajnokságban amatőrként szerepeljenek. Ám mindössze négyen nyilatkoztak úgy, hogy ilyen körülmények között is készek a Honvéd rendelkezésére állni: Györe Anett csapatkapitány, továbbá Horváth Patrícia, Kisteleki Dóra és Menczinger Katalin.

Amint kiderült, a szakosztály nem tud újabb támogatókat szerezni, a csapat szétszéledt. A nevesebbek közül ketten a vb-t megelőzően egyformán Görögországba igazoltak: Valkay Ágnes az Olimpiakosz Pireuszhoz, Tóth Ildikó pedig az Iraklisz Thesszalonikihez. Györe az olasz Rapallo Nuotóhoz, Menczinger pedig az eddigi nagy rivális, most bajnoki címvédő Dunaújváros együtteséhez szerződött, Keszthelyi Ritával együtt. Kisteleki a vb-n is bemutatkozott kapussal, Gyöngyösy Anikóval együtt a Győr, Takács Orsolya a Szentes csapatának tagja lett. Zantleitner Krisztina és Péteri Eszter pályafutásának befejezésére készül, míg a két légiós hazatér.

Az idén 32 éves Horváth Patrícia - aki a válogatott kapusaként világbajnokságot és Világkupát is nyert, 2006-ban pedig a LEN Kupa-győztes Kőér utcai együttes oszlopos tagja volt - csak nyári szabadságának befejezése után dönt a hogyan továbbról.