Alig mozdult a BUX

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 14,92 pontos emelkedéssel, 18 535,44 ponton nyitott pénteken. Az index a legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest 0,08 százalékkal erősödött.

Kovács Krisztián, a Concorde Értékpapír Zrt. részvényelemzője szerint optimista hangulat uralkodik a piacokon, így Európa többi piacán is pozitív nyitás várható. Hozzátette: az OTP csoport hajnalban közölt gyorsjelentése gyakorlatilag megfelel a várakozásoknak. Az OTP Bankcsoport 2009 első félévében 84,02 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el, ami 35 százalékkal marad el az előző év hasonló időszakától. Az első félévi korrigált nyereség kedvezőbb az időarányos tervnél és jobb a piaci várakozásoknál.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház Zrt. üzletkötője kiemelte: az OTP az előző napi záróértéke közelében nyithat, és a pozitív gyorsjelentés fundamentálisan is támogathatja a papírok árfolyamának erősödését. Hozzáfűzte: a délutáni kereskedésnek az Egyesült Államokból érkező ipari termelési és inflációs adatok adhatnak irányt.