Vágólapra másolva!
Az európai egyesületek hétfő éjfélig szerződtethettek új labdarúgókat, a brit kluboknak viszont kedd délután öt óra volt a határidő. Ennek megfelelően kedden még számos üzletet ütöttek nyélbe a Premier League-ben.

Az Everton 6,8 millió euróért megszerezte az Atlético Madrid holland védőjét, Johnny Heitingát. A kék-fehérek már a második hátvédet szerződtették azóta, hogy eladták Joleon Lescottot a Manchester Ciytnek, hiszen pár nappal korábban a Portsmouth francia bekkjét, Sylvain Distint is megszerezték.

A Portsmouth játékoskerete tovább gyengült, miután horvát középpályása, Niko Kranjcar a Tottenham Hotspurbe szerződött. A Spurs így honfitársával pótolta a hétvégén súlyos sérülést szenvedett Luka Modricot. A portsmouthiak igazoltak is, az utolsó napon három labdarúgóra is lecsaptak: Talil Ben-Haim a Manchester Cityből, Hasszan Jebda a Benficából, Mike Williamson pedig a másodosztályú Watfordból érkezett.

A Premier League-en belül váltott klubot a West Hamből az Aston Villába igazoló James Collins. A birminghamiek 5,8 millió eurót fizettek a walesi védőért.

Danny Collinst a Stoke City vette meg a Sunderlandtől, 3,1 millió euróért.

A finn Teemu Tainio is elhagyta a Sunderlandet, a középpályás kölcsönbe került a Birmingham Cityhez.

A Bolton Wanderers egy horvát csatárral erősített, Ivan Klasnic a Nantes-tól érkezett kölcsönbe.

Gera Zoltán együttese, a Fulham sem maradt ki a sorból, a londoniak megszerezték a svéd Kalmar támadóját, David Elmet, akit a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Debrecen ellen láthattunk.

A skót Rangers egy francia középpályást igazolt Jérome Rothen személyében. A korábban a Monacóval BL-döntős játékos a Paris Saint-Germaint hagyta ott a glasgow-iak kedvéért.

www.global-soccer.eu