Vágólapra másolva!
Biros Péter és Kiss Gergely, az egyformán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó 2010-ben nem szerepel a címét a tavalyi, pekingi ötkarikás játékokon megvédő válogatottban, így egyikük sem lesz ott a jövő esztendei Eb-n.

Döntésükről a Kemény Dénes irányította nemzeti együttes honlapja, a www.vlv.hu adott hírt csütörtökön. Bejelentésük szerint céljuk az, hogy jövőre feltöltődjenek, s aztán újult erővel vágjanak neki az útnak, amelynek első állomása a 2011-es sanghaji világbajnokság, végcélja pedig a 2012-es londoni olimpia lesz.

"Én úgy terveztem eredetileg, hogy az első két évet pihenéssel töltöm. Dénes viszont nagyon nem akart úgy nekifutni a következő négy évnek, hogy ne legyen néhány idősebb játékos, akire támaszkodhat. Abban állapodtunk meg, hogy mi a második évet töltjük pihenéssel. Az a 12 év, amit végigcsináltunk, nagyon sok. Nekem különösen, hiszen egyetlenegy világeseményről sem hiányoztam, tényleg nagyon kell a pihenés" - nyilatkozta Biros Péter.

Kiss Gergely így indokolta a döntést: "Az olimpia után sokáig nem tudtam, hogy mi legyen. A család miatt hezitáltam, a párom volt az, aki azt mondta, ha ezt a szintet tudod hozni, akkor ne dobd el magadtól a lehetőséget, hogy a nemzeti színekben játszhatsz. Sokat számított az is, hogy láttam, jó lehet a csapat, Dénes is marad, és szüksége van neki is arra, hogy lássa, mi vár rá a következő négy évben. Úgyhogy bár eredetileg arról volt szó, hogy Peti meg én kicsit pihenünk, és aztán térünk vissza, azt beszéltük meg hárman, hogy inkább a világbajnokságot vállaljuk be, megpróbáljuk a maximumot kihozni magunkból, hogy a csapatépítés elindulhasson, mi pedig kicsit ki tudjuk üríteni a fejünket, felfrissítjük a testünket-lelkünket, többet leszünk a családdal, hogy aztán később - ha még beférünk a csapatba - maximálisan tudjunk teljesíteni. Úgy gondolom, hogy a 2011-es világbajnokságra való felkészülés kezdetére térhetünk vissza."