Vámosok látták a rendőrökre lövöldöző rablókat

Vágólapra másolva!
Egy külföldi rendszám töredéke - ennyit láttak az M1-esnél razziázó vámosok azokból a menekülő támadókból, akik péntek hajnalban megpróbáltak kirabolni egy pénzszállítót az autópályán, majd szitává lőttek egy rendőrautót - jelentette az MTV Híradója. A fegyverszakértő 24 golyót talált a járőrkocsiban.
Vágólapra másolva!

Razziázó vámosok látták az M1-es bábolnai lehajtójánál azokat a menekülő rablókat, akik pénteken támadtak meg egy pénzszállítót az autópályán - közölte az MTV híradója hétfőn. A rablók a rendőrség szerint Budapest felé indultak el, de hogy megtévesszék üldözőiket visszafordultak, és 50 kilométerrel távolabb hajtottak le az autópályáról.

A vámosok - mivel nincsenek közvetlen rádióösszeköttetésben a rendőrökkel - nem tudtak a bűnözőkről, így nem tartóztatták fel őket. A rendőrség szerint rendelkezésükre áll a rablók kocsijának - amely feltehetően egy fekete kombi Audi lehetett - egy rendszámtöredéke, ám nincs kizárva, hogy a rendszám lopott - mondta a Híradónak a Fejér megyei kapitányság szóvivője.

A rendőrök 40 órányi videofelvételt elemeznek ki: a környező benzinkutak és autópálya-kamerák felvételeit. Ismét kihallgatták a megtámadott pénzszállító autó személyzetét, és a környékbeli országok bűnügyi nyilvántartásából is kértek adatokat.

Az RTL Klub híradója eközben arról számolt be, hogy kiengedték a kórházból a támadásban megsebesült rendőrt. Ő volt az, aki a kocsiban maradt, és műszerfal mögé bukva menekült meg. Társa ugyanis a rendőrautó jobb első üléséről kiugrott a szalagkorlát mögötti bokrokba. A sérült rendőrt a szélvédő szilánkjai sebesítették meg.

A fegyverszakértői jelentés szerint a kocsiba 24 golyó fúródott, amelyet feltehetően egy szovjet gyártmányú AK gépkarabélyból adhattak le - közölte az MTV Kékfény című műsora. A rendőrség kétmillió forintot ajánlott fel a támadók nyomravezetőjének.