Vázlaton a szuperolcsó Fiat

Vágólapra másolva!
Szabadalmi rajzokon már látható a Fiat új modellje, melyet a tervek szerint 6500 eurós, azaz mintegy 1,75 millió forintos áron forgalmaznak majd.
Vágólapra másolva!

Korábbi hírek szerint Topolino néven érkezik majd a Fiat új fapados modellje, melyet 6500 eurós terveznek piacra dobni az olaszok. Hivatalosan még nem erősítette meg a Fiat, hogy valóban Topolino lesz az új kisautó neve, és a formavilágára is egyelőre csak szabadalmi rajzokból lehet következtetni.

Ezek szerint a lehető legegyszerűbb lesz az autó felépítése, hogy ne szaladjanak el a költségek, persze egy városi mininek nem is kell túl bonyolultnak lennie. Bennfentesek szerint három méternél is rövidebb lesz a Topolino, meghajtásáról pedig egy új kéthengeres motor gondoskodik majd, normál feltöltéssel 65, turbóval pedig 90 lóerőt teljesít majd.

Alumínium helyett olcsóbb vasból készül majd a blokk, de nem marad ki az új MultiAir változó szelepvezérlési rendszer, amelynek segítségével kevesebb mint 90 gramm lehet a mini kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátása. Várhatóan már 2010-ben piacra kerül a Topolino, Nyugat-Európában az első kéthengeres autó lesz a Citroën Kacsája (2CV) óta.

Spekulációk szerint Szerbiában, a Zastavánál készül majd a Topolino, melyet eredetileg 1936 és 1955 között gyártottak.