Vágólapra másolva!
Nemcsak szeretné padlóra küldeni, de ígéri, ki is üti Nyikolaj Valujevet, a jelenlegi világbajnokot David Haye szombat éjjeli meccsükön, amelynek tétje a WBC nehézsúlyú vb-címe.

Az angol ökölvívó önreklámtól ezúttal sem mentes bejelentése pénteken hangzott el, az összecsapás németországi színhelyén, Nürnbergben. Haye azt állította, hogy cseppet sem zavarja a méretbeli különbség, vagyis hogy a 2,13 méteres, 145 kilogrammos orosz óriásnál 22 centivel alacsonyabb, és 44 kilóval könnyebb, mondván, így is elbánik Valujevvel, akit még soha senki nem tudott leütni a szorítóban.

"Minden idők egyik legnagyobb KO-ját valósítom meg most, megálmodtam" - így a szájhősnek se utolsó 29 éves szigetországi bokszoló, aki cirkálósúlyban volt már világbajnok, ez lesz harmadik fellépése a királykategóriában, s eddigi mérlegét a 22 - benne 21 kiütéssel aratott - győzelem mellett csupán egyetlen vereség csúfítja el. Haye ezúttal sem fukarkodott a provokatív jelzőkkel, s Valujevet hol "cirkuszi mutatványnak", hol - még durvább minősítéssel - "King Konghoz, Godzillához és Frankensteinhez hasonlítható szőrös szörnyszülöttnek" nevezte.

A higgadtságáról is ismert 36 esztendős Valujev ezúttal sem vette fel a kesztyűt. "Könnyű a meccs előtt össze-vissza fecsegni, de a kötelek között kell megmutatnia, hogy mit tud, mennyit is ér valójában" - válaszolta kötekedő kihívójának kijelentéseire reagálva a hatalmas termetű orosz, aki egy vesztes csata mellett 50 mérkőzést nyert, 34-et kiütéssel profi pályafutásának eddigi 16 éve alatt.