Vágólapra másolva!
Verrasztó Evelyn pénteki világrekordja után szombat délelőtt magyar csúccsal folytatta remeklését a rövidpályás Világkupa-sorozat moszkvai versenyén.

A Jövő SC versenyzője a 100 m gyors délelőtti selejtezőjében ért célba 53.23 másodperc alatt, ami új országos csúcs, és egyben azt is jelentette, hogy az első helyen jutott be a kora esti fináléba. Az eddigi legjobb magyar idő - 54.22 mp - ugyancsak az ő nevéhez fűződött, tavaly november 23-án, Zágrábban úszta. Verrasztó Evelyn a moszkvai Vk nyitónapján 2:06.01 perces világcsúccsal győzött 200 m vegyesen.

"A tegnapi világrekord és a mai országos csúcs is azt mutatja, hogy Evelyn, aki régóta komoly ígérete a magyar úszósportnak, mostanra világklasszissá érett" - értékelt itthonról Kiss László szövetségi kapitány. "Egyre jobb eredményeket ér el, s például a 200 vegyesen úszott világcsúcsa közben végre mellen is nagyon jól teljesített, ami további bizakodásra ad alapot. Ahogy mások teljesítménye, hozzáállása, felkészülése is, teszem hozzá, hiszen miközben Evelyn több válogatott társa társaságában Moszkvában versenyez, itthon maradt legjobbjaink idehaza ma fejezték be a kéthetes edzőtáborukat Balatonfűzfőn, illetve Százhalombattán, és elmondhatom, hogy kifejezetten kemény munkán vagyunk túl, biztató az erőállapota, a hozzáállása mindegyiküknek, ideértve Cseh Lacit és Gyurta Danit is. Laci három napig kisebb gyomorproblémával bajlódott ugyan, de végigcsinálta a tábort ő is. Összességében úgy látom: szépen alakul tovább olimpiai csapatunk Londonra."