Lenyomta a GTA-t az új Call of Duty

Vágólapra másolva!
A modern háborús hadszíntereken játszódó lövöldözős játékból, a Call of Duty: Modern Warfare 2-ből az Egyesült Királyságban a megjelenés napján mintegy kétszer annyit adtak el, mint a világ egyik legnépszerűbb játékprogramjának számító GTA gengszterszimulátor legutóbbi epizódjából.
Vágólapra másolva!

Az amerikai, orosz, kazahsztáni, brazil és afganisztáni hadszíntereken játszódó program a Call of Duty nevű háborús fps negyedik részének közvetlen folytatása, amely a sorozat részei közül elsőként szakított a világháborús témával. A Modern Warfare 2 című, Xbox 360-ra és PS3-ra megjelent új részből csak a brit szigetországban a megjelenés napján 1,2 millió darabot adtak el, ami megdöntötte a korábbi csúcsot is, amelyet a tavaly áprilisban megjelent GTA IV állított fel 609 ezer eladott darabszámmal.

Bár a globális értékesítési adatokat még nem publikálta a játékot kiadó Activision cég, a GameDaily.biz által megkérdezett piacelemző szerint nagyjából 7 millió darab fogyhatott világszerte a legújab háborús játékból, míg a korábbi rekorder gengszterszimulátorból 3,7 millió darabot adtak el ugyanennyi idő alatt tavaly.