Két újabb gyanúsítottja van a sajóbábonyi konfliktusnak

Vágólapra másolva!
Közösség elleni erőszakkal gyanúsítják azt a két embert, akiket még hétfőn vettek őrizetbe a Sajóbábonyban történtek miatt. A borsodi kisvárosban vasárnap a rendőrségnek kellett rendet tenni, mert egy Jobbik-gyűlés után konfliktus alakult ki a helyi romák és a párt szimpatizánsai között.
Vágólapra másolva!

Újabb két embert vett őrizetbe a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a Sajóbábonyban történtekkel kapcsolatban hétfőn. Őket közösség tagja elleni erőszak elkövetésével gyanúsítják - közölte a rendőrség kedden.

Hétfőn az [origo] tudósítója szemtanúja volt, amint a rendőrség őrizetbe vesz egy helyi férfit, akinek gyaníthatóan köze lehetett a sajóbábonyi konfliktushoz (az [origo] helyszíni beszámolóját itt olvashatja).

A kisváros nyugalmának megőrzése érdekében továbbra is fenntartják a fokozott rendőri jelenlétet mind a településen, mind a megye területén - mondta Gaskó Bertalan, a borsodi rendőr-főkapitányság szóvivője. Gaskó Bertalan közölte, a sajóbábonyi eseménysorozat miatt a környező kapitányságoktól vontak el rendőri erőket vasárnap, jelenleg a fokozott rendőri jelenlétet más megyékből érkező rendőrökkel is biztosítják.

Emlékeztetett arra, hogy korábban négy ember ellen indult eljárás a Sajóbábonyban történtek miatt, jelenleg - az újabb két őrizetbe vétellel - már hat ember ellen folytatnak vizsgálatot. Ebből három esetben a megyei rendőr-főkapitányság nyomoz, három ember ellen pedig a miskolci rendőrkapitányság indított vizsgálatot.

A hétvégén rengeteg rendőrt vezényeltek ki a Miskolc melletti Sajóbábonyba, mert romák és Jobbik-szimpatizánsok között alakult ki konfliktus. Egy szombati Jobbik-gyűlés után vasárnap helyi romák megkerestek és megfenyegettek több olyan embert, akikről azt gyanították, hogy részt vettek a rendezvényen - mondta el Nagy Imre polgármester.

Vasárnap estére újabb Jobbik-szimpatizánsok érkeztek Sajóbábony határába, és a helyi romák is gyülekeztek. A rendőrség szerint egy autó megrongálásán kívül nem történt más incidens, bár az első beszámolók tömegverekedésről szóltak. A rendőrség ezek után lezárta a Sajóbábonyba vezető utat, majd később megnyitották, de csak tüzetes ellenőrzés után engedték be az autósok nagy részét.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Őrizetbe vesznek egy gyanúsítottat a rendőrök - Galériáért kattintson a képre!

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn este azt közölte, hogy az erőszakos cselekmények miatt a rendőrség közösség tagja elleni erőszak bűntett, testi sértés, valamint zaklatás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, egy embert vettek őrizetbe, három gyanúsított szabadlábon védekezik.