Mentegetőzik a Google a sértő Michelle Obama-kép miatt

Vágólapra másolva!
Rasszista kép jelenik meg első helyen a Google képtalálatai között, ha valaki az amerikai first lady, Michelle Obama nevére keres rá. A Google bocsánatot kért, de a képet nem távolította el.
Vágólapra másolva!

A Google elnézést kért azért, hogy egy rasszista kép jelenik meg elsőként Michelle Obamáról, Barack Obama amerikai elnök feleségéről, ha egy felhasználó rákeres a nevére az interneten található képek között - írja a BBC. Az átalakított fotón majomszerűvé változtatták a first lady arcát. A Fehér Ház nem kommentálta a képet.

"Néha a keresési eredmények sértőek lehetnek. Egyetértünk" - írta a Google a kép fölött megjelenített szövegben. A Google a bocsánatkérés ellenére nem távolította el a fotót a keresési találatok közül. Ezt azzal magyarázták, hogy a keresési eredmények integritását különösen fontos prioritásként kezelik.

"Nem távolítunk el egy oldalt vagy keresési eredményt csak azért, mert a tartalma népszerűtlen vagy panaszokat kapunk rá" - közölték. Scott Rubin, a Google szóvivője nem árult el részleteket arról, hogy került a kép első helyre a keresési eredmények között.