Teljes látogatási tilalom négy kórházban és egy elmegondozóban

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el az influenzaszerű megbetegedések számának növekedése miatt a szolnoki Hetényi kórházban. November 30-án, hétfőn reggel 8 órától visszavonásig egyetlen osztály sem fogad beteglátogatókat - közölte Sélleiné Márki Mária, az intézmény főigazgatója pénteken. Az influenzaszerű megbetegedések terjedésének megakadályozására a kórházban már november 20-tól részleges látogatási tilalom volt érvényben.

Péntektől a székesfehérvári megyei kórházban és a polgárdi-tekerespusztai elmeszociális gondozóban is látogatási tilalmat rendeltek el - közölte az MTI-vel a kistérségi tiszti főorvos. Almási Ferenc elmondta, hogy a Fejér Megyei Szent György Kórház egyetlen osztályát sem lehet látogatni. Az MTI információi szerint a székesfehérvári kórházban három beteget ápolnak influenzaszerű tünetekkel, és egyikük - mivel meglevő alapbetegségét súlyosbította a fertőzés - lélegeztető gépen van. Hogy jelen van-e szervezetükben a H1N1-vírus, azt a folyamatban lévő laborvizsgálat fogja kideríteni.

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el a péntektől visszavonásig Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában. Debrecen másik egészségügyi intézményében, a Kenézy Gyula kórházban szintén pénteken reggeltől van érvényben a teljes látogatási tilalom. A kórházba csak az influenza elleni védőoltásra érkezőket engedik be. Az oltópontot a Kenézy kórház infektológiai részlegén alakították ki.